Crema de mongetes tendres

Segurament tots aquells que tingueu hort i/o possibilitats de collir d’algun hort, us hauran arribat moltes mongetes tendres.
Després de fer-les com sempre (bullides amb patates, saltejades, etc) vaig pensar que amb crema també podrien ser bones.
La recepta no pot ser més fàcil i apte per tots els desastres a la cuina.
Ingredients:cremamongetes
– mongetes tendres (mig quilo o una mica més)
– 2 patates
– 2 porros
– 1 ceba no gaire gran
– 2-3 grans d’all
Elaboració:
Netejar els porros, la ceba i els alls, laminar i posar en una cassola amb una mica d’oli d’oliva.
Netejar i tallar les patates i afegir-les a la cassola. Un cop la ceba i el porro comença a rostir-se, ja podrem afegir les mongetes tendres netes i tallades.
Cobrim d’aigua les viandes, compte no us passeu, l’aigua justa per cobrir. Salem i deixem bullir uns 40 minuts.
Un cop cuit, ho haurem de triturar (si sou una mica maniàtics, també ho podeu colar). Un cop tenim la crema ben fina, podem afegir-hi una mica de formatget o bé una mica de crema de llet, però això ja depèn del gust de cadascú. Generalment, la tasto i afegeixo sal i pebre al gust, i una mica de formatge. Per servir-la podeu saltejar uns encenalls de pernill salat, i unes pipes de carabassa per decorar.
Bon profit!


One response to “Crema de mongetes tendres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: