Makis divertits, primer intent

Aprofitant aquesta última promoció dels supermercats Lidl, vaig comprar un quit complet per fer makis.
Feia temps que tenia apuntada una recepta que ens va explicar l’Oriol Sala, en una sessió al centre cívic el Montseny de Vic.
Preparació de l’arròs:
Si teniu un bullidor d’arròs no cal pas que us hi trenqueu el cap. En cas contrari (o sigui el meu), haureu de fer uns quants passos més.
1.- Primer netegeu l’arròs amb aigua freda tranquil·lament. El poseu dins un vol i hi aneu tirant l’aigua tot removent amb la mà. Cal treure, més o menys, la meitat del midó que porta. Escorreu l’arròs amb la mà també.
2.- Poseu l’arròs en un pot amb la quantitat adequada d’aigua (seguint la proporció de: 1Kg d’arròs – 1Kg d’aigua mineral). Tapeu el pot amb paper de plata.
3.- Quan el paper de plata s’infla, el deixeu uns 30 segons sense parar el foc i, seguidament, l’aparteu del foc i el deixeu uns 15 o 20 minuts a part, sense treure el paper de plata.
Mentre us espereu aquest minuts, prepareu la vinagreta.

Preparació de la vinagreta per l’arròs:makis
120 g de vinagre d’arròs
100 g de sucre
20 g de sal
20 g de vi d’arròs
Les proporcions serien per 1 kg d’arròs, per tant l’haureu d’adequar en funció de la quantitat que en feu.
1.- Poseu un cassó al foc amb els líquids, el sucre i la sal per tal que es dissolgui bé. Només cal que es dissolgui, aneu en compte que no us passeu i acabeu fent un caramel. Per tant, a foc baix i sobretot, eviteu que bulli.
2.- Estireu l’arròs en una safata (poseu-li de cop, com si fos un flam) i, per repartir-lo amb la mà feu ziga zagues llargues, a poc a poc, evitant trencar els grans.
3.- Tirem la vinagreta calenta a l’arròs, millor no fer-ho directament. La podeu deixar caure primer, sobre l’espàtula. Repartiu-la bé, perquè no quedi al fons de la safata. Remeneu amb compte.
4.- Tapeu l’arròs amb paper humit i el deixeu refredar.

Preparació dels makis:
A partir d’aquí, ja es qüestió d’agafar l’estoreta, l’alga nori, posar-hi l’arròs i els ingredients que us agradin a dins. En el meu cas vaig preparar barretes primes de:
– Pastanaga
– Cogombre
– Alvocat
– Succedani de cranc
– Salmó
Veureu que l’arròs s’enganxa molt, per tant és millor fer-ho amb els dits molls. El primer cop, pot semblar una mica complicat, però els resultats són molt bons.

 


Deixa un comentari